Bob

Bob

Iedereen weet dat alcohol en verkeer niet samengaan. Steeds meer Nederlandse automobilisten kiezen ervoor geen alcohol te drinken en noemen zich dan Bob. Deze afspraak kun je vooraf maken met je passagiers. Maar ook als je alleen rijdt kun je een Bewust Onbeschonken Bestuurder zijn.

Ben je Bob? Zeg het hardop!

Stel, je drinkt een wijntje bij het eten en je moet daarna nog iemand thuisbrengen of ophalen. Of je baas haalt een fles wijn tevoorschijn die je écht moet proeven. Of je hebt een wedstrijd gewonnen en dat moet worden gevierd. Of… het is gewoon heel gezellig.

Om je te wapenen tegen dit soort verleidingen komt de Bob-campagne met een handige oplossing: Zeg aan het begin van de avond tegen de mensen met wie je bent dat je Bob bent. Dan geef je een duidelijk signaal dat je geen alcohol wil drinken. Zo wordt het makkelijker om Bob te blijven. Daar kom je veilig mee thuis, of je nu samen terugrijdt of alleen.

Bob-gifjes

Met de Bob-gifjes kun je ook op social media zeggen dat je Bob bent! Zoek in de gif-functie van je social-media-kanalen naar #zeghethardop. Zo kun je je vrienden, je voetbalteam of je familie aan het begin van de avond via WhatsApp, Instagram of Facebook al laten weten dat je Bob bent.

Wist je dat?

  • 1 op de 5 verkeersslachtoffers het directe gevolg is van alcohol in het verkeer? In 2015 ging het om 75 tot 140 verkeersdoden en ruim 4.000 ernstig gewonden.
  • De Nederlandse politie bij alcoholcontroles jaarlijks 1 miljoen blaastesten afneemt?
  • Bijna alle Nederlanders vinden dat alcohol en verkeer niet samengaan?
  • Alcohol al na ongeveer 10 minuten je hersenen bereikt?