Over de campagne

Over de campagne

De campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’ is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en zijn campagnepartners. De campagne spreekt de automobilist aan op zijn verantwoordelijkheid voor zijn eigen veiligheid en die van anderen. Hierdoor moet het aantal automobilisten dat te hard rijdt binnen de bebouwde kom verminderen. Vooral op 30 en 50 kilometerwegen.

De campagne richt zich op automobilisten die de wet licht overtreden en maximaal 10 tot 15 kilometer per uur te hard rijden. Omdat ze met het verkeer meegaan of gewoon ongemerkt harder rijden dan mag. Een paar kilometer te hard rijden lijkt onschuldig, maar het verhoogt de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk.

Hieronder vindt u een selectie uit het campagnemateriaal.

Afbeelding van de campagne 'Hou je aan de snelheidslimiet'. De afbeelding toont een jongetje dat een verkeersbord 'maximumsnelheid 30 kilometer per uur' vasthoudt.
©Rijksoverheid
Afbeelding van de campagne 'Hou je aan de snelheidslimiet'. De afbeelding toont een jongen op de fiets die een verkeersbord 'maximumsnelheid 50 kilometer per uur' vasthoudt.